Przemysł

Pyszne wegańskie budynie karaibskie

By 13 marca 2020 No Comments

Żółty budyń z ignamu

Składniki

225 g żółtego ignamu (tarty na surowo)

175 g brązowego cukru

2 łyżki przypalonego cukru lub melasy

200 g owoców (namoczonych)

4 uncje lub 110 g wegańskiego masła lub margaryny

Ekstrakt waniliowy Sp TL (można również użyć esencji waniliowej)

Przygotowanie

  • Ubij widelcem tarty ignam.
  • Wymieszaj wszystkie składniki i szybko wymieszaj.
  • Gotować na parze w parowym puddingu.

Tort ze słodkich ziemniaków

Składniki

900 g słodkich ziemniaków

1½ łyżki wegańskiej margaryny

5 łyżek brązowego cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka cynamonu

50 g musu jabłkowego

Przygotowanie

  • Gotuj ziemniaki po obraniu. Kiedy jest gorąco, użyj tylnej części drewnianej łyżki do dokładnego zacierania.
  • Pokonaj mus jabłkowy i dodaj do ziemniaków
  • Dobrze wymieszaj i dodaj inne składniki podczas mieszania.
  • Wlej do niego płaską, dobrze nasmarowaną formę do pieczenia i piecz w średniej wielkości piekarniku (350 ° F, 180 ° C lub poziom gazu 4), aż stanie się brązowa.
  • Kroimy w kwadraty, gdy są jeszcze ciepłe.

Budyń Babki

Składniki

4 zielone babki (ugotowane i tarte)

4 łyżki mąki

3 łyżki orzecha kokosowego (startego)

175 uncji soczystego sosu

225 g brązowego cukru

¾ litra lub 375 ml mleka kokosowego

110 g margaryny

Gałka muszkatołowa i wanilia

4 uncje lub 110 g rodzynek

Przygotowanie

  • Dodaj mleko kokosowe do startego babki i ubijaj, aż będzie jasne.
  • Dodaj wszystkie pozostałe składniki i ponownie ubijaj, aż będą luźne i lekkie.
  • Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia.
  • Piec w średnim piekarniku (350 ° F, 180 ° C lub zakres gazu 4) przez około 45 minut.

Budyń z marchwi

Składniki

450 g rodzynek

6 uncji lub 175 g lub mus jabłkowy

½ litra lub 250 ml niesłodzonego mleka sojowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

¼ łyżeczki gałki muszkatołowej (startej)

900 g marchewki (startej)

8 uncji lub 225 gramów mąki

2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki kukurydzianej

225 g brązowego cukru

Porzeczki 1 funt lub 450 g

4 uncje lub 110 g wegańskiej margaryny

¼ łyżeczki mieszanej przyprawy

Przygotowanie

  • Margaryna śmietankowa i cukier. Dodaj smak i przyprawy.
  • Ubij skrobię kukurydzianą lub mąkę kukurydzianą z 6 łyżkami wody i dodaj do margaryny i cukru.
  • Dodaj startą marchewkę i dokładnie wymieszaj.
  • Wymieszaj mąkę z mlekiem sojowym w osobnej misce i dodaj do mieszanki.
  • Wlać do natłuszczonej formy i piec przez 30 minut w średniej wielkości piekarniku (180 ° C lub poziom gazu 4).
  • Ugaś płomień i pozwól puddingowi ostygnąć w piekarniku.

Budyń Dasheen

Składniki

700 g dasheen

1 funt lub 450 g kremu kokosowego

4 uncje lub 110 g rodzynek

50 g wegańskiej margaryny

½ łyżeczki gałki muszkatołowej (startej)

225 g cukru

50 g musu jabłkowego

¼ łyżeczki soli

4 uncje lub 110 g mąki

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można również użyć esencji waniliowej)

Przygotowanie

  • Obierz pranie, a następnie potrzyj heen. Pokonaj dokładnie, aż będzie lekki i luźny.
  • Dodaj krem ​​kokosowy i trochę ubij.
  • Pokonaj mus jabłkowy z pozostałymi składnikami.
  • Wlać do lekko natłuszczonej formy i piec przez 30 minut w średniej wielkości piekarniku (180 ° C lub kuchenka gazowa 4).